Aktiv Baby Instruktör+
Rebozo, NADA & akupressur för Birth Workers

Åter igen bjuder vi in vår härliga Xana De Silva och hennes Aktiv Baby för en helg med Aktiv Baby+rebozo samt NADA & akupressur för Birth Workers tillsammans med FörlossningsGruppen. Du kan välja att delta i en av dagarna eller båda (till rabatterat pris).

NÄR?
Lördag 9-18 & söndag 9-16, 28-29 september 2019

VAR? Hvitfeldtsplatsen 4, Göteborg. Det står EXPLEO på huset. 


FÖR VEM?
Kursen passar dig som arbetar med gravida och/eller födande samt postpartum, exempelvis som doula, barnmorska, förlossningsläkare, undersköterska, förlossningspedagog, amningsrådgivare, kiropraktor, osteopat, gravidyogalärare, gravidmassör...

PRIS
Enbart lördag 2950:-
Enbart söndag 2950:-
Hela helgen 5400:- (500:- rabatt)
ANMÄLAN via Google Forms (klicka på länken som öppnas i nytt fönster) och det finns ett begränsat antal platser!
SISTA ANMÄLNINGSDAG 9 september! Faktura skickas separat via GladaGrodan och det går att betala med Klarna.

Bildresultat för gladagrodan logo 

Bildresultat för klarna logo

KURSINTYG
Dag 1: Efter Aktiv Baby kursen erhålls ett intyg och du får kalla dig “Aktiv Baby instruktör”. Under kursen får du bilder och skriftliga instruktioner på grundövningarna, som du kan använda i ditt arbete och dela med dig av till dina klienter. Ett kurskompendium erhålls också som du får med dig hem och kan använda för din egen referens. Som Aktiv Baby instruktör kan du lära ut metoden enskilt och i grupp till gravida och födande kvinnor.
Dag 2: Du får ett diplom för genomgången workshop i NADA & akupressur för Birth Workers

OM AKTIV BABY (lördag)
Med Aktiv Baby övningar skapas balans mellan livmoder, bäcken, muskler och ligament. När det finns balans skapas mer plats och bebisen lägger sig därmed i optimala positioner. Många bebisar som ligger i säte kan vändas till huvud ner, med hjälp av Aktiv Baby. När det är balans minskas många graviditetsrelaterade problem så som foglossning, bäcken- och ryggsmärtor, inkontinens och stressrelaterade livmodersammandragningar. Under förlossningen har bebisen en aktiv roll i att föda sig själv. Hen ska göra olika rörelser och trycka sig neråt i förlossningskanalen. Detta underlättas om bebisen ligger i optimala positioner och om det finns gott om plats. Har man gjort Aktiv Baby under graviditeten kan många problem förebyggas, men övningarna kan också göras under förlossningen och många problem kan då lösas. Med Aktiv baby kan förlossningen gå framåt snabbare, bebisen sjunker neråt och roterar, smärtor minskas, risken för kejsarsnitt och instrumentella förlossningar reduceras. Vissa av Aktiv Baby övningarna kan den gravida göra ensam och andra behöver hon göra tillsammans med någon.

OM REBOZO (lördag 28/9 -19)
Rebozo är en mexikansk sjal som använts av traditionella barnmorskor under graviditet och förlossning. Sjalen används för att ge olika typer av massage, tryck och beröring, som hjälper kvinnan att slappna av och som ger smärtlindring. Rebozon kan dessutom förstärka värkarna, hjälpa bebisen att sjunka ner och hjälpa bebisen att rotera genom att öka rörelsen i mammans bäcken. Rebozon kan även stödja kvinnan i olika positioner, exempelvis hukande ställning. Rebozon används i vissa Aktiv baby övningar, men är också en egen “metod”.

OM NADA & AKUPRESSUR för BIRTH WORKERS (söndag 29/9 -19)
Örat är liksom händer och fötter (zonterapi) en reflexzon som reflekterar hela kroppen. Genom stimulering av olika punkter i örat kan man balansera olika organ/områden i kroppen. Öronakupressur har sina rötter i traditionell kinesisk medicin men just NADA kommer från USA (National Acupuncture Detoxification Association protocol) och är otroligt effektivt mot stress, nedstämdhet, beroende etc. Vi går igenom de fem NADA punkterna i örat samt ytterligare fem öronpunkter och lär oss hur de specifikt kan användas i olika situationer.
Vidare går vi igenom 10 olika kroppspunkter som kan användas bl.a. som lugnande, avslappnande, smärtlindrande, igångsättande och värkförstärkande. Eftersom vi sätter små kulplåster och inte sticker med nålar är det otroligt enkelt att göra på sina klienter och klienterna kan "jobba hemifrån" genom att trycka på kulorna tills ni ses igen. Ni lär er hur och när ni på ett säkert och effektivt sätt kan använda er av denna uråldriga kunskap i ert arbete.
Kurs- och arbetsmaterial ingår och det kommer finnas möjlighet att köpa lite extra startmaterial på plats.

KURSLEDARE
Alla tre är förlossningspedagoger och erfarna doulor som använt Aktiv Baby och rebozo i många år.

Xana De Silva är även öronakupunktör, yogalärare och utbildare. Hon har arbetat med familjer kring graviditet och förlossning i 15 år. Xana har utbildat drygt 125 doulor och ett antal förlossningspedagoger. Mer info om Xana De Silva hittar du på hennes hemsidor, www.aktivbaby.com och www.familjestunden.com.

Frida Viibus Lundgren driver FörlossningsGruppen sedan 10 år tillbaka och har utbildat över 150 doulor tillsammans med Åsa & Vicky. Utbildad hjälpmamma i Amningshjälpen, kangaroula och har använt NADA och akupressur i flera år med mycket goda resultat.

Vicky Brundin James är även utbildad gravidpilatesintruktör, massageterapeut, amningsrådgivare & kangaroula. Hon har flera års erfarenhet av användning av öronakupressur och har även hon använt akupressur före och under förlossningar med fantastiska resultat.

PRAKTISK INFORMATION
Lunchpaus är planerad mellan 12 och 13.

Fika, frukt, te/kaffe ingår.
Meddela vid anmälan om du har allergier eller är vegan/vegetarian så vi kan fixa fika som funkar även för dig!

Ammande bebisar är välkomna och vi rekommenderar att ha med en bärsjal/sele för ryggbärande eller en vagn e dyl för de praktiska momenten, så att du får rörelsefrihet. Om bebisen gråter ber vi dig dock att gå ut ur lokalen. Det kan vara skönt att ha en medförälder/barnvakt i närheten som kan ta bebis vid behov, så att du inte riskerar att missa delar av kursen.

Det kommer att finnas möjlighet att köpa en egen rebozo på plats (begränsat antal sjalar finns) samt lite startmaterial för öronakupressur.
Ta på dig bekväma och praktiska kläder. Vi kommer pröva övningarna på varandra.

VARMT VÄLKOMMEN!

Rebozotekniker kan vara skönt både före, under och efter förlossningen.