Frida Viibus Lundgren

Tar uppdrag i hela Västra Götaland samt vid Varbergs förlossning.

  • ODIS-certifierad doula & förlossningspedagog
  • AktivBaby-instruktör
  • NADA-öronaku
  • Rebozo
  • Amningsrådgivare
  • Kangaroula
  • Placentainkapslare
  • Evidensbaserad aromaterapi för graviditet, förlossning och post partum

Även stöd via telefon/Skype/Teams/Zoom

Frida Viibus Lundgren
Förlossningpedagog,
ODIS-doula, kangaroula & amningsrådgivare

Jag är varm och snäll. Någon har kallat mina händer magiska. Hon borde veta, hon har haft mig som doula TRE gånger!

Om mig

Barn skall älskas ut som de älskades in ♥

Jag är doulaFrida® och har fött tre barn utan doula. Jag har varit doula åt fler än 130 bebisar.

I efterhand önskar jag att vi haft med en doula på alla mina tre förlossningar, eller åtminstone de första två eftersom på den tredje hade jag en barnmorskestudent som nästan blev min doula. Vi hade kul på min sista förlossning men med en utbildad doula hade det gått både snabbare och gjort mindre ont, det är jag säker på!

Våren 2009 kompletterade jag min undersköterske-erfarenhet med ODIS doulautbildning och utbildningen till förlossningspedagog. Detta för att jag vill dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter för att ge den gravida kvinnan en chans att FÖDA sitt barn, inte bli förlöst.

2013 utbildade jag mig även till kangaroula’s genom NINO Academy för att ännu bättre kunna fokusera på barnets behov under graviditet, förlossning och ”barnsängstid”. Som kangaroula finns jag där även för barnet genom hela resan. I kangaroulabegreppet ingår mycket ny och banbrytande neurovetenskap.

Jag är diplomerad öronakupressör (NADA) sedan 2016 (hos Anna Dahlman) och erbjuder frön vid varje samtal för den som vill.

Jag arbetar ofta ihop med andra doulor i FörlossningsGruppen och har även ett beprövat tvillingpaket ihop med Vicky att erbjuda alla blivande tvillingföräldrar!

Alla har rätt till en avslappnad och trygg förlossning där ni i efterhand minns hur det gick till. Jag doular alla sorts familjer och har även privata föräldrautbildningar. 
Vare sig det är andning, peppning, massage, hålla handen, hämta vatten eller fotografera vill jag vara en trygg, röd tråd av stöd genom hela förlossningsupplevelsen. 

Tar även uppdrag som akutdoula. Det innebär att jag tar uppdrag utan jourtid i mån av tid. Du/ni ringer när förlossningsarbetet startar och kollar om jag är ledig att ta uppdraget. Kontakta mig för mer info! 

Aktiv medlem i Amningshjälpen och även amningsrådgivare samt del av styrelsen i SiFF (Stöd i födsel och föräldraskap) som tidigare hade hand om Mammaforum i Bergsjön med Doula & Kulturtolk som ingick i Födelsehuset som numera heter Birth Rights Sweden. Siff är en av sponsorerna till Framtidens Kvinnohälsa.

Jag doular i hela Västra Götaland och på Varbergs förlossning. När jag inte doular eller håller utbildningar så arbetar jag på Volvo Penta med Emission Compliance maintenance eller trycker tröjor i mitt tryckeri.

Innehar ansvarsförsäkring.

Välkommen att höra av er till mig för mer information. 

Anapneo betyder andas, min gamla hemsida är anapneo.se. En av mina flergångskunder (jag har varit med vid alla deras tre förlossningar) sa att anapneo är så krångligt, du är ju ändå doulaFrida med oss alla! Så jag bytte 🙂