Föräldrar tycker till

Föräldrar tycker till om FörlossningsGruppens doulor:

”Jag är helt blown away av det stöd och kvinnokraft ni kom med. Jag kan liksom inte ens föreställa mig detta utan er, det är så självklart att det är så det ska gå till. Ni har för evigt min förundran, tacksamhet och plats i min/vår historia. Tror jag älskar er ”

*

”Amningen kom igång på första försöket! Återigen STORT STORT TACK för all hjälp. Den var verkligen ovärderlig för oss. Hade inte gått lika bra utan dig.”

*

”Tusen tack för att att ni var med mig på denna otroliga resa!” 

*

”Hjärtligt tack för allt! Vilken tur vi hade att ni finns! En bukett rosor och stort hjärtligt tack för hjälpen på A’s väg till världen!”

*

”Vill bara säga att eran förlossningsförberedande kurs gav mig styrka, mod och tillit till mig själv och min kropp inför min förlossning. Tusen tack ♥”

*

”Min man och jag tycker att det var lycka, glädje och förmån att du hjälpte oss så mycket! Tack!”

*

”Kursen lärde mig som man att förstå min roll i förlossningsprocessen.”

*

”Den omsorg som hon (doulan) uppvisade emot mig, med exempelvis kalla/varma omslag, massage o.s.v. var ovärderliga. Det fick udden av smärtan att klinga av, vilket bidrog till att jag lyckades genomföra förlossningen nästan helt utan bedövning (enbart aukupunktur). Något som jag känner mig otroligt stolt över idag. Vilket jag kanske inte haft modet att göra om inte doulan varit där. Och trots att jag legat vaken många nätter under graviditetens gång och oroat mig för förlossningen, så blev det ändå en positiv upplevelse och ett gott minne för resten av livet.”
 

*

”Doulan var hjälpsam, tog sig tid, ingen stress. Lugn, trygg, närvarande i stunden. Tydlig kommunikation, peppande, kunnig, erfaren, systematisk och lätt att få kontakt med. Bra med flera förmöten, förmedlade praktisk kunskap på lättbegripligt sätt”

”Doulan har hela tiden varit väldigt fokuserad på att skapa trygghet för oss och att vi båda ska känna oss lugna och avslappnade vad gäller både tiden innan förlossning samt under förlossningen. Hon har även hela tiden känts närvarande, och vi har haft en tät kontakt, vilket har känts väldigt skönt och stöttande.”

”Vi tycker båda två att du (doulan)är oerhört pedagogisk, lugn harmonisk med en otrolig förmåga att vägleda och coacha både kvinna och man i den här vansinnigt stressfyllda situationen. R kände sig trygg hela vägen med att du fanns där och han visste att du hade full koll på läget och på så sätt kunde han slappna av och tillåta sig själv att backa undan när det blev för jobbigt, han visste att jag litade på dig och din förmåga. Jag ser tillbaka på min förlossning med glädje, jag undrar hur många som kan göra det egentligen. Jag har verkligen ingenting som jag känner är skitjobbigt med hela grejjen och det känns så fruktat bra.”

*

”Kursen gav mig en positiv inställning till att föda och minskade min rädsla.”

*

”Tack tack tack! Utan dig hade det aldrig gått!” 

*

”Doulan har varit helt helt helt fantastisk och jag hade inte klarat denna berg och dalbana utan henne! Innan förlossningen var hon ett stöd på det vis att hon peppade mig till den förlossning jag ville ha, att tro på mig själv, att det är jag som bestämmer och att mina önskemål hela tiden ska stå i centrum. Vi pratade om och bearbetade förra förlossningen som var ett trauma för mig, och vilka rädslor jag hade inför denna förlossningen. Hon fanns som ett stöd hela tiden innan och jag kunde ringa och maila för minsta lilla och det var tryggt att veta att hon kom till oss vid minsta tecken. I slutet hörde hon ofta av sig och frågade hur JAG mådde, inte som alla andra som undrade om det inte satt igång och om bebis hade kommit. 

Under själva förlossningen fanns hon hela tiden vid min sida, påminde mig att andas och hur, hon höll mig i handen vid undersökningar (ja, en sån liten grej gör skillnad!). Hon påminde mig om målbilderna, peppade mig och gav mig positiv energi när det kändes tufft och motigt. Hon såg till att det var tyst i rummet och att folk inte sprang in och ut under värkarna (det störde min andning). Hon hade ju stenkoll på mina önskemål och bromsade mig när jag ville ha all bedövning det bara gick att få.  Men man får inte glömma det praktiska heller, hon såg till att både jag och maken drack och fyllde på med energi. Hon och maken samarbetade dessutom väldigt bra, mina värkar satt främst i höfterna och under värkarna pressade de ihop höftbenen vilket hjälpte otroligt bra mot smärtan och det hade inte maken klarat själv under hela värkarbetet. Maken tyckte dessutom att förlossningen var rätt jobbig stundtals och var tvungen att gå undan lite, då var det extra skönt att ha doulan där och inte bli lämnad ensam. Barnmorskan som förlöste mig var visserligen närvarande på rummet nästan hela tiden men höll sig mestadels i bakgrunden, efteråt fick jag höra att hon tyckte det var en spännande förlossning att hon ville se allt eftersom vi jobbade så otroligt bra tillsammans allihopa. 

Jag hade haft mycket komplikationer efteråt och hon har hela tiden funnits där. Har har varit på otaliga kontroller och hon har tom erbjudit sig att följa med. Det har känts väldigt motigt med komplikationerna och hon är nog den enda som påmint mig om att det kommer att bli bra och hur stark jag är när man får höra från andra att det är sånt man får räkna med (typ lite ”skyll dig själv”-attityd). Jag har dessutom höga krav på mig själv och kände mig länge besviken på mig själv för att jag tog lustgas i slutet, det har vi bearbetat en hel del för att få mig att släppa de tankarna. Ja, doulan finns fortfarande där som ett stöd för mig och vi hörs fortfarande lite nu och då. Förmodligen skulle jag inte se förlossningen så positiv om inte doulan varit med.”

*

”Doulans tålamod, styrka, mod och respekt för både mig, min man och den nya livet, gjorde att jag minns förlossningen som något positivt, spännande och kärleksfullt …precis som jag ville. Jag kan varmt rekommendera min doula till vem som helst. Jag är evigt tacksam, kram”

*

”Fortsätt med det ni gör, för ni gör det bra och det behövs verkligen!”