Akupressur för Birthworkers

Akupressur för Birthworkers (NADA, öronakupressur & kroppsakupressur för graviditet, förlossning & postpartum).

Akupressur för Birthworkers hos FörlossningsGruppen är en heldagsutbildning med Frida och Vicky på plats i vackra lokaler i centrala Göteborg. Kursen är en oerhört uppskattad utbildning som skapades 2019 och utformades tillsammans av FörlossningsGruppens Frida och Vicky och den fantastiska doulan Xana De Silva från Skåne, som alla tre är utbildade och mycket erfarna inom både öron- och kroppsakupressur. Detta ville de dela med andra birthworkers!

Nu kör vi ännu en omgång efter önskemål och återigen flera väntande doulor på listan. Boka DIN plats redan nu! 

NÄR? 

Lördag 27 april 2024 kl 09:00-18:00

VAR? 

FörlossningsGruppens lokaler på Hvitfeldtsplatsen 4, Göteborg (står expleo på huset).

FÖR VEM? 

Kursen passar dig som arbetar med gravida och/eller födande samt postpartum, exempelvis som doula, barnmorska, förlossningspedagog, amningsrådgivare, undersköterska, förlossningsläkare, kiropraktor, osteopat, gravidyogalärare, gravidmassör eller liknande.

INVESTERING

4450 kr ink moms rabatterat pris för doulor som gått doulautbildning hos FörlossningsGruppen. 4950 kr ink moms för övriga. Det finns ett begränsat antal platser och det är först till kvarn som gäller!

KURSINTYG

Efter kursen erhålls ett diplom för genomgången workshop i Akupressur för Birth Workers -NADA, öronakupressur & kroppsakupressur för graviditet, förlossning och postpartum.

MATERIAL

Kurs- och arbetsmaterial ingår. 

Du får ett kurskompendium som du kan använda för din egen referens. Du får bilder och skriftliga instruktioner på akupressurpunkterna, samt en snabbguide, som du kan använda i ditt arbete och kopiera/skriva ut till dina klienter.

Du får ett startkit med kulplåster, spritsuddar, palperpenna och andra akupressurhjälpmedel till ett värde av ca 655kr. Det kommer även finnas möjlighet att köpa lite extra startmaterial på plats. 

KURSEN är både teoretisk och praktisk. De teoretiska delarna innehåller bakgrund till akupressur, forskning, hur man ger behandlingar enskilt och i grupp, användningsområden, hur man lär ut akupressur till partner, när akupressur ska användas etc.

Akupressur kan användas under graviditet, förlossning och postpostpartum för att bl a hjälpa mot illamående, smärta, depression, ångest och rädsla, trauma/PTSD, amningsproblem, stress, rökavvänjning, sömnproblem, värkförstärkande, hjälpa bebisen sjunka neråt, hjälpa moderkakan lossna efter förlossningen etc. Man kan även använda akupressur som stöd för igångsättning, och såklart även användbart för lite allt möjligt för sig själv och sin familj.

Öronakupressur består av NADA som är 5 standardiserade punkter som används världen över just för att det har så god effekt på psykiskt mående och smärta. Du får också lära dig 5 tilläggspunkter som är extra bra vid graviditet, förlossning och postpartum. Fördelen med öronakupressur är att det ges genom att man sätter små kulplåster i öronen och de sitter kvar i upp till två veckor och ger kontinuerlig effekt. 

Öronakupressur har sina rötter i traditionell kinesisk medicin men just NADA kommer från USA (National Acupuncture Detoxification Association protocol) och är otroligt effektivt mot stress, nedstämdhet, beroende etc. Vi går igenom de fem NADA punkterna i örat samt ytterligare fem öronpunkter och lär oss hur de specifikt kan användas i olika situationer. Eftersom vi sätter små kulplåster och inte sticker med nålar är det otroligt enkelt att göra på sina klienter och klienterna kan ”jobba hemifrån” genom att trycka på kulorna tills ni ses igen.

Kroppsakupressur består av punkter som finns på händer, handleder, axlar, huvud, fötter och ben. Kroppspunkterna behandlas genom tryck från personen själv, partnern, doula/barnmorska/undersköterska och ibland av kulplåster/akupressurband som kan sitta kvar i timmar/dagar. Ibland ancänds moxa, som innebär att man värmer punkten. Fördelen med kroppsakupressur är att man lätt kan lära ut punkterna till partnern och den gravida/föderskan och att de känner sig delaktiga och kan minska smärtan och påverka sin hälsa/förlossning på ett positivt vis. 

Vi går igenom minst 10 olika kroppspunkter som kan användas bl.a. som lugnande, avslappnande, smärtlindrande, igångsättande och värkförstärkande. Ni lär er hur och när ni på ett säkert och effektivt sätt kan använda er av denna uråldriga kunskap i ert arbete.

KURSLEDARNA

Frida och Vicky är ODIS-certifierade doulor och förlossningspedagoger med stor kunskap och erfarenhet som tillsammans driver FörlossningsGruppen och håller utbildningar för doulor och andra birthworkers. 

Frida Viibus Lundgren, doula sedan 2009, är en av grundarna av FörlossningsGruppen och har utbildat ca 200 doulor tillsammans med Åsa & Vicky. Hon är även utbildad undersköterska, amningsrådgivare, kangaroula, och har använt NADA sedan 2015 och akupressur i ännu fler år med mycket goda resultat.

Vicky Brundin James, doula sedan 2012, är bl a utbildad massageterapeut, idrottsmassör, pilatesintruktör, amningsrådgivare & kangaroula. Hon har flera års erfarenhet av användning av öronakupunktur och öronakupressur, och har även hon använt både kropps- och öronakupressur före och under förlossningar med fantastiska resultat.

PRAKTISK INFORMATION

Lunchpaus är planerad mellan 12 och 13.
Fika, frukt, te/kaffe ingår. Ta gärna med egen vattenflaska.
Meddela vid anmälan om du har allergier eller annan specialkost så vi kan fixa fika som funkar även för dig!

Ta på dig bekväma och praktiska kläder. Vi kommer pröva övningarna på varandra.

Ammande bebisar är välkomna och vi rekommenderar att ha med en bärsjal/sele eller vagn eller dyl för de praktiska momenten, så att du får rörelsefrihet. Om bebisen gråter ber vi dig dock att gå ut ur lokalen. Det kan vara skönt att ha en medförälder/barnvakt i närheten som kan ta bebis vid behov, så att du inte riskerar att missa delar av kursen.

ANMÄLNINGSINFORMATION

Det är max 12 deltagare/kurs, först till kvarn gäller.

Anmälan är bindande och du betalar en anmälningsavgift på 950 kr. Din plats är inte garanterad förrän anmälningsavgiften inkommit. Resterande kursavgift ska betalas senast tre veckor före kursstart.
Återbetalning sker enbart om vi behöver ställa in kursen eller vid sjukdom och efter uppvisande av läkarintyg. Vid andra symtom går det att efter överenskommelse med oss skjuta upp sitt deltagande till nästa kurs.
Övrig praktisk information kommer via mail efter anmälan.

ANMÄLAN: Anmäl dig här

För övriga frågor maila till info@forlossningsgruppen.se

VARMT VÄLKOMMEN!