Vicky Brundin James

Tar uppdrag främst i Göteborg, men även i hela Västra Götaland samt vid Varbergs förlossning.

  • ODIS-certifierad doula
  • Kangaroula
  • ODIS-certifierad förlossningspedagog
  • Hypnobirthing instruktör
  • Aktiv Baby instruktör
  • Amningsrådgivare
  • ODIS-certifierad postpartumdoula


“Although birth is only one day in the life of a woman,
it has an imprint on her for the rest of her life”
-Justine Caines OAM

Om mig

Jag är en glad, lyhörd och positiv doula med främsta mål att hjälpa er blivande föräldrar att få en så fin och positiv upplevelse av graviditet, födande och den första tiden med ert nya barn som möjligt. Att födseln och det första mötet får bli en dag ni kan minnas med glädje, och att ni ska få den allra bästa starten för er bebis och er som familj.

Doular såväl förstagångs- som omföderskor, par som självstående, förlossningsrädda, eller dig som bara är mån om att få den bästa förlossningsupplevelse du kan. Jag har erfarenhet av över 125 födslar som doula och har arbetat som doula sedan 2012.

Jag hjälper den gravida att känna sig väl förberedd och trygg inför sin förlossning, och underlättar för den eventuella partnern att vara delaktig och känna sig säker i sitt stöd, så att de båda kan få den bästa möjliga upplevelsen av att bli föräldrar. Jag utgår alltid från den gravidas och parets egna önskemål och val angående hur just de vill föda.

Jag är Certifierad ODIS-doula och även massageterapeut, och instruktör samt personlig tränare i pilates med extra utbildning i pilates för graviditet och post-partumperioden. Erbjuder förutom min kunskap och mitt lugn, hjälp med massage och andningstekniker under förlossningen, information och praktiska verktyg som underlättar förlossningsarbetet, stöd hemma innan det är dags att åka in (om man vill), och så stannar jag hos er hela förlossningen. Jag doular även vid hemfödslar och planerade kejsarfödslar. 

Jag är utbildad kangaroula genom NINO Academy med fokus på barnets behov under graviditet, förlossning och den första tiden.

Jag är även amningsrådgivare och hjälpmamma i Amningshjälpen, och jag hjälper gärna mina doulaklienter med amningsstarten, samt ger råd och stöd efter ni kommit hem från BB vid behov.

Jag har själv fött fyra barn, -06, -09, -12 & -18. Ett utan doula och tre med, så jag har själv fått uppleva vilken enorm skillnad det extra stödet kan göra, vilket inspirerade mig att själv bli doula. Jag har både fött på sjukhus, oplanerat hemma (för att det gick så mycket fortare än första gången), planerat hemma (för säkerhets skull 😉 och i vatten).

Tar uppdrag med kort varsel i mån av tid.  

I am bilingual English and Swedish and provide doula support in English for those who require that. One of my children was born in the UK. Please contact me for further information or visit https://doulasofgothenburg.com/about/ for info about me in English.

Kontakt

Mobiltelefon: 0707-762863
E-post: info@meridiem.se